Međunarodna shiatsu škola Hrvatska (International School of Shiatsu – ISS) je škola s najdužom tradicijom u Hrvatskoj i prvi je edukacijski shiatsu program na ovim prostorima.  Škola djeluje u sklopu ustanove Makronova kao program osposobljavanja za shiatsu praktičara. Osnivači škole, koji su prepoznali vrijednost ovog pristupa su Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić.

Prva generacija shiatsu polaznika upisana je 1993. godine, a od 2003. godine, provodi se verificirani shiatsu program osposobljavanja za shiatsu praktičara odobren od strane nadležnog Ministarstva.


Međunarodna shiatsu škola Hrvatska jedna je od nekoliko škola koje djeluju u sustavu Međunarodne shiatsu škole koju je osnovao Saul Goodman. Program se usklađuje s Europskom shiatsu federacijom (ESF).  Shiatsu škola koja djeluje pri Makronovi njeguje cjeloviti i integrativni pristup u shiatsu praksi. Polaznici se uz shiatsu tehnike, osim neophodnih anatomije i fiziologije, etike i psihologije, podučavaju cjelovitoj prirodnoj prehrani prema makrobiotičkim načelima. Jednako važna vještina koja se stječe uz shiatsu obrazovanje na školi je i Do-In.

Tim shiatsu učitelja se sastoji od profesionalaca i vrsnih praktičara kojima je shiatsu svakodnevna praksa – to prenošenje znanja čini autentičnim, a program uvijek aktualnim. Uz shiatsu učitelje u timu su i drugi stručnjaci za područja tradicionalne kineske medicine i filozofije, psihologije te cjelovite i prirodne prehrane prema makrobiotičkim načelima. 

Nastava je popraćena pisanim materijalima.
Na nastavnom programu sudjeluju i asistenti koji timski pomažu i prate i podržavaju rad polaznika.