Upoznaj naše učitelje 

Sanja Novko

Sanja Novko

Shiatsu praktičarka, učiteljica tima i programska voditeljica škole. Motivirana interesom za načine samostalnog njegovanja vlastite vitalnosti i znatiželjom prema tome kako funkcionira ljudsko tijelo, učila sam od raznih učitelja i metoda, od čega sam upravo u shiatsu pristupu prepoznala cjelovitost, širinu i fleksibilnost forme koja me životno zaokupirala. Shiatsu je znanje koje volim dijeliti, prvenstveno zato što pojedincu otvara raspon od meditacije i samorazvoja do vještine koja postaje zvanje. Aktivna sam kao doula i suradnica na projektu otvaranja glasa kroz pokret, a Intenzivi svjesnosti su mi bliska praksa.
Kroz život sam inspirirana Rumijevim stihovima koji kažu “Sve u svemiru nalazi se u tebi. Od sebe zatraži sve.”

Marin Kovačević

Marin Kovačević

Kao liječnik i shiatsu praktičar, akupunkturolog i psihoterapeut trudim se sa što više vještine i lakoće u svoj profesinalni i shiatsu rad utkati mnogobrojna znanja koja sam stekao kroz godine edukacija i istraživanja samorazvoja.  Duboko fasciniran ljudskim energetskim sustavom i orijentalnim shvaćanjem zdravlja i bolesti, uživam prenositi ta znanja svakoj novoj generaciji polaznika shiatsu škole. Slobodno vrijeme provodim s obitelji i u prirodi, plešući ili istražujući drevnu duhovnost. 
Ako bih morao odabrati jedan savjet za život složio bih se sa izjavom Josepha Campbella
„Follow your bliss.“ 

Slavica Ravnjak

Slavica Ravnjak

Životni poziv, kao prvostupnica fizioterapije, 2012. godine upotpunjujem završenom edukacijom za shiatsu praktičarku. Kao nadogradnju osobnom i profesionalnom razvoju, nakon nekoliko godina asistiranja, stečena znanja i iskustva dijelim otkako sam se pridružila učiteljskom timu škole od 2017. godine. Shiatsu i znatiželja su me paralelno vodili u osteopatiju, koju 2018. godine završavam na Hrvatskoj akademiji osteopatije.
U radu s klijentima nastojim integrirati stečena znanja i vještine te istražiti interes u spajanju tjelesnog psiho-emocionalnog i duhovnog.
 

Tamara Dabić Kempf

Tamara Dabić Kempf

Psihologija je moja profesionalna ljubav kojoj su se prije nešto više od dvadeset godina pridružile makrobiotika i održivi način življenja. Posebno me zanima povezanost načina življenja i prehrane s različitim emocionalnim i psihičkim stanjima te mogućnost povoljnog utjecaja i podrške primjenom cjelovitog pristupa.
Uz praćenje novih saznanja iz područja psihologije, 2019. upisujem i edukaciju za veganskog nutricionista.  Većina mojeg posla, kao ravnateljice Makronove, organizacijske je prirode, te me prilika za direktan rad s ljudima i dijeljenje znanja i iskustva posebno inspirira i motivira. Na školi predajem o područjima vezanim uz etički odnos praktičara i klijenta te psihologije ličnosti.

Tamara Popović

Tamara Popović

Nakon završenog studija nutricionizma i znanosti o hrani u Osijeku pronalazim se u proučavanju prirodnih stilova življenja te se od 2016.-2018. godine dodatno obrazujem na Makrobiotičkim institutima u Portugalu i Španjolskoj gdje stječem zvanje makrobiotičke učiteljice. Već neko vrijeme surađujem sa Ustanovom Makronova, a u srednjoj školi gdje trenutno radim i podučavam buduće kuhare osnovama prirodnog, cjelovitog i raznovrsnog kuhanja, održavam radionice kuhanja, pišem članke, osmišljavam i objavljujem recepte i fotografije na svojoj Facebook stranici i Instagram profilu pod nazivom Makroskop.