Sličnost različitih bodywork pristupa porijeklom sa Dalekog istoka (shiatsu, thai masaža, tuina…) ogleda se u pristupu živim bićima kao energetskim sustavima kroz koje kanalima prolazi dodiru dostupna energija. Glavna razlika između tih sustava je koncepcijska i sastoji se u tome kako pojedini od tih pristupa definira energiju, te kako pojmi mrežu energetskih kanala s obzirom na njihov broj i karakteristike.

U samom „tehničkom“ izvođenju svi sustavi koriste slične modalitete – pritiske različitim dijelovima tijela od palca do stopala, istezanja, njihanja i slično s primateljem u različitim položajima.  Uz sve navedeno treba uzeti u obzir da nešto kao “čisti” shiatsu ili “čista “thai masaža” ne postoji, ono što danas imamo su brojni stilovi i škole te razni kombinirani sustavi koji se međusobno uvelike razlikuju, što iziskuje potrebu da se izbjegavaju uopćavanja.

22.10.2020. u 19.30 sati / Predavanje
TRADICIONALNA MEDICINA TAJLANDA I THAI MASAŽA
Predavač: Davor Haber


Ulaz slobodan

Davor će na predavanju u osnovnim crtama skicirati sustav tradicionalne tajlandske medicine, njene grane te objasniti važnost Budizma za thai medicinu/masažu, te povijest masaže s glavnim stilovima i školama. Objasniti će koja je važnost oltara i što se sve na njemu nalazi, što je praksa Wai Khru, te koja je aktualna pozicija Thai masaže u samom Tajlandu i ostatku svijeta. 

14. i 15.11.2020. / 9 – 16.30 sati / Praktična radionica  
THAI MASAŽA I DRUGI BODYWORK PRISTUPI
Predavač: Davor Haber

Na ovoj praktičnoj radionici maseri, praktičari i terapeuti imaju priliku upoznati principe tajlandske masaže i naučiti tehnike kojima mogu obogatiti svoju bodywork praksu.

Na radionici ćeš naučiti:
– uvodnu sekvencu tretmana usmjerenu na brzu provjeru energetskog stanja cijelog tijela na osnovu koje se određuju moguće strategije daljnjeg nastavka tretmana
– tehnike i primjenu “pasivne joge”
– tretiranje stopalima – “barefoot” pristup
– “wind’s gate” teoriju – tehnike blokada cirkulacije koje su posebnost thai masaže

Radionica je zamišljena kao interaktivna razmjena iskustva i namijenjena je shiatsu, yumeiho, tuina, te drugim bodywork praktičarima čiji se pristup temelji na radu na prostirci (uz minimum 100 sati formalne edukacije).

Cijena: 900 kn za prijave i uplate do 27.10.2020. / 1.050 kn za prijave i uplate od 29.10.2020.

U cijenu radionice uključen je pisani priručnik i osvježenje, te će po prigodnoj cijeni biti moguće kupiti Davorovu knjigu Thai yoga masaža: Energija – namjera – pažnja

Trajanje radionice je od 9:00 do 16:30 sati uz pauzu.
Za sve prijave javite nam se na info@makronova.com ili 01/4847119.

O predavaču:

Davor Haber je zakoračio stazama bodyworka 1994. godine kada je u Roveretu (Italija) upisao školu “Te Hara” i započeto učiti Zen shiatsu. Stjecajem okolnosti 1999. godine susreće se po prvi put s Thai Yoga masažom, a 2000. godine upoznaje i Haralda Brista, Asokanandu, međunarodno poznatog i priznatog učitelja Thai masaže, te mu postaje učenikom. U zadnje vrijeme je očaran kraniosakralnom biodinamičkom terapijom koju uči od Howarda Evansa.
Davor je priznat kao učitelj Thai masaže unutar Sunshine Networka i Thai Healing Alliance International, svojevrsne krovne udruge za sve praktičare Thai masaže diljem svijeta, čiji je glavni cilj da se vještina Thai masaže na Zapad prenese u što cjelovitijem obliku.
Autor je brojnih članaka te knjige o Thai masaži, a održao je mnoštvo početnih i naprednih radionica u raznim gradovima Hrvatske.
Davor za sebe kaže da je putem shvatio da se u istoj mjeri u kojoj se on bavio Thai masažom i ona bavila njime. Trenutno ga u Thai masaži najviše inspirira pitanje etike i estetike. Postoji, naime, jedno od pravila za masere koje kaže: “Neka o tebi ne govori tvoj jezik, već tvoje ruke.”